Αν κάποια στιγμή ενώ καθόσασταν στο γραφείο σας αναζητούσατε απεγνωσμένα ένα πακέτο πατατάκια για « μεσημεριανό» , τότε μάλλον δεν αποτελείται εξαίρεση.
Σύμφωνα με το περιοδικό Plos Medicine , « το ανθυγιεινό φαγητό θα μπορούσε ορθά να θεωρηθεί ως ένα νέο είδος κινδύνου στην εργασία»
Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο παραπάνω περιοδικό έδειξε ότι νοσοκόμες που δουλεύουν βραδινές βάρδιες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν διαβήτη σε μία περίοδο 20 ετών , συγκρινόμενες με αυτές που δουλεύουν μέρα.
Όσο μεγαλύτερο διάστημα δουλεύουν βραδινές βάρδιες τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος διαβήτη. Αυτές που δούλευαν βράδυ για 1 με 2 χρόνια είχαν κατά 5% αυξημένο κίνδυνο , ενώ γυναίκες που δούλευαν βράδια για περισσότερα από 20 χρόνια είχαν 60% αυξημένο κίνδυνο .
Γιατί? Οι συμμετέχοντες είχαν απαιτητικά και ( ασταθή) προγράμματα εργασίας , με αποτέλεσμα το γρήγορο φαγητό με υψηλά λιπαρά και τα γεύματα από αυτόματα μηχανήματα να αποτελούν τον πιο εύκολο τρόπο να καλύψουν την πείνα τους.
Τα ασταθή προγράμματα επίσης δυσκολεύουν τη συμμετοχή σε προγράμματα γυμναστικής.
Μην αφήνετε το δύσκολο πρόγραμμα στο χώρο εργασία σας να καταστρέφει την υγεία σας. Μάθετε να αντιστέκεστε στους διατροφικούς κινδύνους στο χώρο εργασίας σας.
Σχόλια